A KARANTÉN LENDÜLETET ADOTT AZ ISKOLAI DIGITALIZÁCIÓNAK

A koronavírus járvánnyal járó iskolabezárásra igazából nem lehetett felkészülni, mégis, egészen könnyedén simult bele mind a tanári kar, mind a diákság a teljes távoktatási munkarendbe 2020. március 15-e után.
Bár tavaly senki nem tudhatta előre, hogy mit hoz a következő tanév, a 2018/2019-es tanévben számos olyan dolog történt, ami alig néhány hónappal később elősegítette a szinte zökkenőmentes átállást a távoktatásra.

Összefoglaló tanulmány ITT olvasható.

-------------------------------------

Kezd a napodat a megszokott reggeli imáinkkal.
Együtt imádkozhatsz velünk az élő imában, elimádkozhatod az iskolai kezdő imánkat:

Cselekedeteinket, kérünk Urunk, sugallataiddal előzd meg, és kegyelmeddel kísérd, hogy amit általad kezdtünk, segítségeddel végre is hajtsuk. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

--> Élő imáinkat keresd az iskolánk Faceboook oldalán!
A megadott időpontokban iskolánk imái itt is nézhetőek!

ClassRoom belépés a tananyagok eléréséhez...

Online Magis diákújság

Jezsu Suli Rádió legfrissebb adása itt meghallgatható.
A radio.jezsu.hu oldalon felíratkozhattok spotify csatornánkra is.!


Intézményi hírek

FERENC ATYA LEVELE A SZÜLŐKHÖZ

Kedves Szülők!
Holczinger Ferenc SJ igazgató atya levele a szülőkhöz IDE KATTINTVA elolvasható.

Nevelő közösségként lendülettel és bizakodással tekintünk az előttünk álló feladatokra. Vállaljuk, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt a közösség fenntartásáért, illetve a tanítás és tanulás támogatásáért. A jezsuita gimnáziumban küldetésünk lényegében nem változik: felelősen nevelni és oktatni a ránk bízott gyermekeket és fiatalokat, hogy lelkileg, szellemileg, érzelmileg és fizikailag teljes emberként fejlődjenek Isten nagyobb dicsőségére, a közjó szolgálatára.

2020-03-30 18:01:10

Távoktatás

Az évfolyamokra alkottunk egy digitális órarendet. Ebben napokra lebontva látható, hogy mely tantárgyakból lesz bejelentkezés az adott napon.
Az évfolyamon minden osztálynak ugyanaz az órarendje, akár A , B ,S vagy C.
A digitális órarend szerint minden munkanapon az órarendben szereplő tantárgyakból reggel 8.00-kor megnyílik a feladatsor, azaz a digitális tananyag. Benne a visszaküldendő anyagokkal, határidőkkel. A diák saját maga tervezheti meg, hogy a kiadott feladatok alapján melyikkel kezd, melyeket hagy későbbre. FONTOS, HOGY A FELADATLAPOKHOZ HOZZÁRENDELT, A DIÁKOK ÁLTAL EGYÉNILEG VISSZAKÜLDENDŐ ELLENŐRZŐ ANYAG a megadott határidőig visszatöltésre kerüljenek a csoportba.

2020-03-18 16:17:46

Oktatási Hivatal

Tisztelt Szülők!
IDE KATTINTVA olvashatják Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár levelét, melyben megosztja a digitális oktatásra való átállás eddigi tapasztalatait, és kifejezi háláját és tiszteletét az Önök helytállásáért.

2020-03-30 18:00:39
További a gimnázium hifolyamára...

Távoktatás - közzétételi rend

 • Minden évfolyamra készült közzétételi rend:
 • Az évfolyam minden osztályának ugyanolyan órái vannak.
 • Az közzétételi rendben jelölt tanóra a Classroom-ban történő aznapi tanári közzétételt jelenti.
 • Minden nap reggel 8.00 óráig kapod meg a feladatokat ezekből a tantárgyakból.
 • Neked kell beosztanod, hogy milyen sorrendben tanulod a tantárgyakat, illetve, hogy milyen sorrendben teljesíted a feladatokat.
 • A kiadott feladatok visszaküldési határidői különbözhetnek (min. 12 óra, 1 nap, 2 nap, 1 hét)
 • A megadott határidő lezárása nem eshet este 20.00 és másnap reggel 8.00 közé. Éjszaka alvásra van szükséged.
 • A tanáraidtól jegyeket is kapsz majd, ezek a diná-ba bekerülnek.
 • A tanárodnak a Classroomon keresztül tudsz üzenetet küldeni.
 • A tanárok elérhetők a jezsus e-mail címeiken – ezek a honlapon megtalálhatók.
Közzétételi rend

Készíts napirendet, tervezd meg a napokat, ne ülj állandóan a számítógép előtt, iktass be naponta plusz pihenőket a szemednek, mozgást a testednek, exament a cselekedeteid után, imát mindannyiunkért, táplálkozz egészségesen és főként az éjszakát a pihenésre fordítsd.

A napirendet beszéld át szüleiddel is – kérj tanácsot tőlük – beszélgess velük – ők segítenek mindenben – ne hidd, hogy csak korlátozni akarnak – légy megértő és segítőkész


Online foglalkozások rendje

Az eltelt hónapban a digitális oktatás jelentős fejlődésen ment keresztül. A megszerzett tapasztalat a jezsuita gimnázium és kollégium tanárai körében magabiztosságot eredményezett, valamint sok kreativitást szabadított fel. Intenzíven megjelent az online élő foglalkozások szervezése. Az esélyek kiegyenlítése érdekében fontos, hogy az új módszertani megoldások szabályozottan épüljenek be a már bevált digitális oktatási rendszerünkbe.

Az egyenlő esélyek fenntartása miatt továbbra is elengedhetetlen, hogy a lefektetett elvek és ajánlások, valamint gimnázium digitális oktatását támogató közzétételi rend szerint - google drive alkalmazásaival elkészített feladatlap, teszt, prezentáció, kérdőív, képernyővideó, stb. - történjen a tananyag feldolgozása, értékelése, vagyis az előrehaladás.

Az online találkozások biztosítására érdekében koordináljuk a tanárok tevékenységét. A pedagógusok meghatározott módon, egymás számára látható felületen több hétre (4) előre rögzíthetik a tervezett online foglalkozás időpontját. Ez a módszer mindenképpen szükségessé teszi az osztályokban, illetve évfolyamokban tanító tanárok együttműködését, esetenként az osztályfőnökkel való konzultációt.

A következő szabályok követése szükséges a online foglalkozások szervezéséhez:

 • Online foglalkozást csak a közzététel napján lehet szervezni;
 • Egy nap legfeljebb két online óra legyen egy adott diáknak;
 • A foglalkozás ne legyen hosszabb 45 percnél;
 • Formailag konzultáció, tartalmilag főleg gyakorlati legyen az online foglalkozás;
 • Az online foglalkozás tartalma közzétételben is jelenjen meg, hogy a konzultációról hiányzó diákok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe;
 • Az online foglalkozás bár egy kiváló lehetőség, de nem tehető kötelezővé;
 • A sávos óráknak megfelelő foglalkozások (idegen nyelv, történelem, matematika), ha lehetséges, akkor ugyanarra az időpontra essenek.


Lelkészség - személyes beszélgetés

Öregdiák - korrepetálás

Tanulásmódszertan - Kati néni

Könyvtár segédlet

Digitális ifjúságvédelem

PszichológusKapcsolat

Ha technikai problémád, kérésed van, itt érdeklődhetsz:

Új email jelszó is itt kérhető!

Digitális munkacsoport
digitalis@jezsu.hu

Spisák Csaba | rendszergazda
spisak.csaba@jezsu.hu
Rozman László | oktatástechnikus
rozman.laszlo@jezsu.hu