• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Együtt gondolkodás a jövőért - Áder János klímaelőadása a JEZSU-ban

Együtt gondolkodás a jövőért - Áder János klímaelőadása a JEZSU-ban Featured

A Fenntarthatósági témahét keretében Áder János volt köztársasági elnök úr május 2-án a JEZSU-ban tartott klímaelőadást. Elsősorban a fiatalokhoz szólt, akiket, mint tudjuk, különösen foglalkoztat a bolygó állapota, és hogy mit lehet tenni a jövőért, az élhetőség és fenntarthatóság érdekében. Az előadás érintette a bolygónkat fenyegető veszélyeket,

amelyeket az emberi tevékenység okoz: globális felmelegedést, vízgazdálkodást, fajok kihalását, termőterületek szűkülését,a Co2 kibocsátást, erdőirtást, elsivatagosodást stb. 
A11. évfolyamosok érdeklődő, aktív közönségnek bizonyultak, akik kérdésekekkel folytatták az együttgondolkodást. Megoldási javaslatok is hangzottak el, és úgy tűnt, a fiatalok átérezték, hogy az ő generációjuk kezében van a felelősség, hogy tegyenek a környezetért. A 11. évfolyamosok a pályaválasztás előtt állnak tudják, rájuk vár a feladat, hogy innovatív technológiákat fejlesszenek, tökéletesítsék a meglévő módszereket és felelős döntéseket hozzanak.
P. Holczinger Ferenc SJ a gimnázium igazgatója Áder János úrnak az ifjúság jövőjéért, a teremtett világ védelméért folytatott elkötelezett,hiteles munkájáért, a másokért élő ember példájának megvalósításáért a Fényi Gyula díj arany fokozatát adományozta.

Last modified on Monday, 08 May 2023 14:05