A hetedik te magad légy! - rendkívül bravúros szóbeli az OKTV-n Featured

Dudra Zsófia 12 a osztályos tanulónk 7. helyezést ért el az Magyar irodalom OKTV-n. Felkészítője Hutka Józsefné tanárnő. “Nagyon hálás vagyok a tanárnőnek, végig azt éreztem a felkészülés alatt, hogy egy hullámhosszon vagyunk és örömmel, egymást jól megértve tudtunk együtt dolgozni, ami különösen nagyszerű élménnyé tette számomra az egész folyamatot. Andi néni többször eljött velem a könyvtárba, a szabadidejét is sokszor feláldozta. A szóbeli döntő napja mindkettőnk számára életre szóló emlék marad.” Zsófi tavaly magyar nyelvtanból 8.,

idén Drámából 22. helyezést ért el az OKTV-n, Hutka József tanár úr és Hutka Józsefné tanárnő felkészítő munkájának segítségével.

A háromfordulós verseny első lépcsőfoka egy 12 feladatból álló összefoglaló teszt, melyben a diákok számot adnak általános műveltségükről, valamint a magyar és a világirodalomban való alapos jártasságukról. Ide több százan neveznek be minden évben. Az első forduló legjobb 60 versenyzője jut tovább. A második fordulóban négy téma közül kellett választani, és egy hónapnyi felkészülési idő alatt a kiválasztott témáról minden szakirodalmat el kellett olvasni és feldolgozni. Rengeteg könyvtár látogatás, jegyzetelés, rendszerezés után egy négy órás vizsga keretében Zsófi 11 oldalas esszét írt “A lélektani regény sajátosságai Kosztolányi Dezső műveiben” címmel.
A harmadik fordulóba 30 diák jutott be. Budapesten, az ELTE Eötvös József Szakkollégiumában ahol szóban megvédték az esszéjüket egyetemi oktatókból, irodalomtörténészekből álló zsűri előtt.