Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

500 diák imádkozott közösen a békéért

Az Eszmék és Értékek Alapítvány meghívására, immár második alkalommal rendezték meg az Ima a békéért ökumenikus imaalkalmat, amelynek helyszínét a Lévay József Református Gimnázium sportközpontja biztosította.

A szomszédban és a világ más területein dúló háborúk, konfliktusok miatt most egyre jobban sürget minket Krisztus szeretete a közös imádságra. Az ökumenikus imahét keretein belül megrendezésre kerülő eseményen Miskolc városának valamennyi keresztény iskolája képviseltette magát. A baptista, evangélikus, görögkatolikus, református és római katolikus egyházi intézmények diákjai imádkoztak együtt ökumenikus szertartással, amely az egyes felekezetek vallási vezetőinek áldásával fejeződött be. Végül Alakszai Zoltán, az Eszmék és Értékek Alapítvány fővédnöke - volt Jezsus öregdiák -, gondolatai zárták az eseményt. A zenei hátteret a Lévay gimnázium dicsőítő csapata adta, majd az áldás előtt a Jezsus diákjaink adtak zenés műsort.

„Nagy erő van abban, hogy Miskolc mind a 19 egyházi iskolájának diákjai összegyűlnek, és együtt, egy célért mondanak fohászt” - emelte ki Alakszai Zoltán.

  • Találatok: 318