Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

Nemzeti Összetartozás Ünnepe

Június 4-e egy szomorú történelmi esemény évfordulója, ám egyben lehetőséget is nyújt számunkra az összetartozás és a nemzeti identitás megélésére. Az udvaron rendezett megemlékező műsor során határon túli diáktársaink - Erdélyből, Kárpátaljáról, Amerikából és a Felvidékről - osztották meg velünk tapasztalataikat a kisebbségben megélt magyar létről, személyes hitükről és gazdagító élményeikről. A Kárpát-medencei táncokat bemutató 6.C osztály és a műsort készítő 11.S osztály gyönyörű pillanatokkal ajándékozott meg minket, erősítve magyarságunkat és büszkeségünket a közösen átélt élmények iránt.

Az iskola Fényi Kamara kórusa az országzászlónál tartott városi megemlékezésen vállalt zenei szolgálatot. Kilencedik évfolyamos csapatunk a Sátoraljaújhelyen megrendezett Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Napján képviseli iskolánkat, és együtt ünnepel ezer magyar és határon túli magyar diákkal. Cserkészeink csatlakoznak az országos mozgalomhoz, és tábortűz gyújtásával jelzik, hogy nálunk is égnek az őrtüzek. Az Isteni Ige templomban pedig kiállítás nyílt az ünnepi megemlékezés alkalmából.

A Nemzeti Összetartozás Ünnepe nem csupán az iskola életének egyik legfontosabb megemlékezési alkalma, hanem mindennapi valóságunk része, amelyet örömmel és büszkén élünk meg.

  • Találatok: 175