A JDSE - Jezsuita Diáksport Egyesület

A Jezsuita Diáksport Egyesületnek minden diákunk tagja. Fontosnak tartjuk, hogy a JEZSU-ban minden diák megtalálhassa a számára legmegfelelőbb testmozgást, és módja legyen választani a temperamentumának, személyiségének és ízlésének legjobban mgfelelő mozgásformát a mindennapi testneveléstől a versenyszerű sportolásig. 

Az iskolában választható testnevelési formák IDE KATTINTVA megtekintehtők.

A JDSE tagdíj befizetési felület ITT található

A JDSE logója  

Loyolai Szent Ignác baszk nemesi családba született 1491-ben. A Loyola család nagylelkűségének jelképét, két, bogrács mellett álló farkast foglalt a címerébe, ugyanis arról voltak híresek, hogy éhínség vagy télvíz isején mindenkit szívesen tápláltak a javaikból: nem csak az embereket és a háziállatokat, hanem a környék vadállatait, még a farkasokat is.

Nagyon sok jezsuita egyetem és középiskola egy az egyben elhelyezte címerében a bográcsos farkasokat. A mi 2001-ben alakult Jezsuita Diáksport Egyesületünk is büszkén viseli ezen túl a nagylelkűséget jelképező, farkasos logót a mezeken, buszokon, zászlókon és hirdetéseken. Köszönjük a művészi tervezést Pap Csaba tanár úrnak!

 

  • Találatok: 359