Veretlenül bajnok a legendás "Jezsuita 1" - B33

A "Jezsuita 1" idén is diadalmasan teljesített.  Vukicevic Milen edző úr értékelése az aranycsapatról.

Ebben az évben a Kaposvári Aréna melletti parkolója adott otthont június 17-én, szombaton a DECATHLON B33 DIÁKOLIMPIA 2023 Országos Döntőjének. A "Jezsuita 1" csapata a lányok között a „B” ( 9-12. évfolyam) korcsoportos B33 bajnokságban vett részt.

A csoportkörben a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziummal, valamint a budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium csapatával kerültünk össze. A csoportkör után - kettő győzelemmel - első helyen végeztünk, amivel a negyeddöntőbe jutottunk.

Jezsuita 1  -   Radnóti Miklós Gimnázium   13 : 3

Jezsuita 1  -  Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium   10 : 8

Az negyeddöntőben a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata ellen játszottunk, mely mérkőzés során 12:10-re jobbnak bizonyultunk és így elődöntőbe kerültünk.

Az elődöntőben a zalaegerszegi SZC Csány László Technikum csapatával csaptunk össze, ahol 15:9-re megnyertük a játszmát, ezzel biztosítva helyünket a döntőben.

A finálé nagy küzdelmet hozott a "Jezsuita 1" és a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola között. A bajnoki aranyérem a játék közepén el is dőlt, a végeredmény 14:9 lett a "Jezsuita 1" javára. Ezzel a győzelemmel, 2018, 2019 és 2022 után (2020-ban és 2021-ben nem rendezték meg a versenyt a COVID miatt), idén negyedik alkalommal is sikerült hazahozni az aranyérmet és a bajnoki címet.

A "Jezsuita 1" arany csapatának tagjai: Vukicevic Mila 12s, Földi Boglárka 12s, Kádas Boglárka 9s, Barabás Zsófia 10s.

A tavalyi bajnoki cím után a lányok azt tűzték ki célul, hogy idén is, immáron negyedjére megszerezzék az első helyet és a dobogó legfelső fokára lépjenek, ezzel méltó módon búcsúztatva két végzős diákunkat, Vukicevic Milát és Földi Boglárkát. Ők is nagyon motiváltak voltak, hogy a számos bajnoki cím mellett első helyezéssel búcsúzzanak az iskolától és a diákolimpiáktól. Ehhez nagy segítséggel volt a másik két diákunk is, Kádas Boglárka és Barabás Zsófia.

A "Jezsuita 1" ebben az évben a bajnokság elejétől veretlenül jutott a bajnoki címhez, ugyanis mind a 16 mérkőzést megnyerték (Megyei, Regionális és Országos Döntő mérkőzések során). Megtiszteltetés volt őket nézni és figyelni, ahogyan minden meccsre hatalmas motivációval léptek pályára, továbbá nagyon sok energiát és tudást fektettek bele abba, hogy újra bajnokok lehessenek. Remélem, hogy Kádas Boglárka és Barabás Zsófia a jövőben kamatoztatják tapasztalataikat, illetve tudásukat és tovább tudják vinni a Jezsuita Gimnázium tradíciójává vált sikerességét.

Nagyon büszke vagyok a lányok hozzáállására, küzdőszellemére és győzni akarására, melyet az előcsatározások és a döntő alatt is produkáltak. Örülök, hogy kihozták magukból a maximumot és egy egyébként is sikeres év után, egy még sikeresebb zárást tudtak bemutatni.

Nagy megtiszteltetés volt képviselni a Jezsuita Gimnáziumot, hiszen az iskolából mindegyik kategóriában bejutottunk az országos döntőbe lány és fiú ágon egyaránt. Szerintem ilyen még nem történt a B33 diákolimpia során (az utóbbi 8 évben biztosan). Mi több, nem csak, hogy részt vettek, de eredményesen is szerepeltek: a 9-12. osztályos és az 5-8. osztályos kategóriában mind a két lány csapat bajnok lett, illetve külön örömmel töltött el az 5-8. osztályos fiúk 3. helyezése. A 9-12. osztályos fiú kategóriában pedig a jezsus fiúk minden tőlük telhetőt megtettek, hogy méltó módon képviseljék gimnáziumunkat. Mindenkinek szívből gratulálok az elért eredményekhez és kívánom, hogy a jövő generációja a továbbiakban is hasonlóan sok sikert érjen el az iskola mezeiben, mint ahogyan azt az előttük lévők tették az évek során.

A DECATHLON B33 DIÁKOLIMPIA 2023 Országos Döntő leány „B” korcsoportos végeredménye:

  1. Jezsuita 1 (Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda)
  2. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola
  3. 3.  Óbudai Árpád Gimnázium
  4. Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum
  • Találatok: 664