Judo - Cserpák Fruzsina két arany egy bronz

Szatmárnémetiből két arannyal, Egerből egy bronzzal tért haza Cserpák Fruzsina, 8.a osztályos diákunk.

Cserpák Fruzsina U15-ben és u18-ban is aranyérmet szerzett szeptember 9-én a Szatmárnémeti judo versenyen. Először saját korcsoportjában, a Serdülő 48 kg súlycsoportban, 9 induló közül az 1. helyezést érte el.

Az Ifjúsági  korosztályban 48 kg kg súlycsoportban is indult, ahol 4 induló közül az első helyezést érte el. A versenyt szeptember 9-én rendezték meg Szatmárnémetiben. 

 

Egy hétre rá szeptember 16-án, Egerben, a XXIV. Tóth Péter Emlékverseny Serdülő korosztály 48 kg súlycsoportban, 9 induló közül a 3. helyezést érte el. 

 

Az edző beszámolója a szatmárnémeti győzelmekről:

Szeptember 9 -én Szatmárnémeti judoversenyen az U15 ös korosztály 48 kg súlycsoportban 9 induló volt. Amit két ágra szedték szét tehát 3 küzdelme volt. Először egy román nemzetiségű lánnyal küzdött, a küzdelem fél percig tartott, amit Fruzsina egy szép térdelő váll dobással nyert, ami ippont ért. A második mérkőzésen, - ez már az elődöntő volt - szintén egy román lány volt az ellenfele, akit szintén legyőzött. Így már a döntő következett, ahol egy szlovák lány volt az ellenfél, akit szintén egy ippont érő dobbással győzött le. Így Fruzsina lett az U15 korosztály 48 kg kg súlycsoportban az első helyezett. 

Délután felversenyzett az U18 korosztályba, ugyancsak 48 kg-ban.

Az első mérkőzést csapattársa ellen kezdte, és ippont érő dobbással nyert. Utána egy román lánnyal küzdött, akit pár másodperc alatt legyőzött, egy térdelő váll dobással. Ez szintén ippont ért. Jött a döntő, ott ugyancsak egy román lány volt az ellenfele, akivel már hosszabban ment a küzdelem. Az alapidő 3 percen túl a goldenskortban sikerült Fruzsinak leszorítania, és így meglett a győzelem az U18 ban is . Így két aranyéremmel térhetett haza Szatmárnémetiből.

 

 

  • Találatok: 362