Világbajnokságon remekelt Birta Botond Indonéziában

Birta Botond 6. a osztályos diákunk ezúttal világbajnokságon nyert 4. és 8. helyezést! Három család szülői összefogásával részt vett a UIPM által Indonéziában, Balin november 2-5. között megrendezett Biathle/triathle világbajnokságon. 

A távoli országban 37 nemzet versenyzői gyűltek össze különböző korosztályokban, hogy megmérettessék magukat a modern öttusa keretein belül a triathle: futás-lövészet-nyíltvízi úszás és biathle: futás-nyíltvízi úszás versenyszámokban. (video ITT  a verseny legérdekesebb pillanatairól) https://www.youtube.com/watch?v=tqZdL84gRrA

A hazai körülményektől minden tekintetben eltérő versenykörülmények között, azaz a tengerben és a homokos tengerparton kijelölt pályán 70-90%-os páratartalom mellett mérhették össze tudásukat az indulók. Ez utóbbi sok versenyzőnek jelentett nehézséget minden korcsoportban.

Az első két napon a mixváltók és néhány korcsoportban az elődöntők kerültek megrendezésre. 

Ilyen körülmények között erős U13-as mezőnyben Boti triatlonban (11.04.) 22 indulóból a 8. helyen ért célba, míg biatlonban (11.05.) 26 versenyzőből a 4. helyet szerezte meg.

Egyesület Swimming Pentathlon Club

Edzők: Fázoldné Ecsédi Zsuzsanna és Fázold Henrik

  • Találatok: 591