Pápalátogatás - tudósítás

Bátorságra, hitelességre, érthetőségre buzdította a Szentatya a magyarokat. Ferenc pápa április végi látogatásán szolgálattevőként és résztvevőként jelen volt számos JEZSU-s diák és öregdiák. Mivel korlátozott férőhelyet biztosítottak a Papp László arénában, a Forráspont Ifjúsági találkozón csak 50 JEZSU-s vehetett részt, akiket a 10. évfolyamosok közül választottak ki. A találkozón Levcsenkó Tódor 11. évfolyamos diákunk személyes tanúságtételt tett a Szentatya és az összegyűlt fiatalok előtt. A pápa úgy tűnik, jól ismeri a mai valóságot. "Éljétek meg a valódi életet, ne bújjatok a virtualitásba!"- bátorította a fiatalokat.

A vasárnap délelőtti szentmisén is részt vett a tizedikesek egy nagyobb csoportja, köztük cserkészeink. Ott a hatalmas tömeg, akik "valamennyien idejöttek messzi távolságokról, hogy találkozzanak ezen a szentmisén" a JEZSU-s diákok számára saját bevallásuk szerint "egyetemes egyház feeling"-et nyújtott.

A magyar jezsuita szerzetesek privát audiencián találkoztak a pápával. A találkozón szó esett a magyar jezsuiták műveiről, köztük, Holczinger Ferenc atya, a JEZSU igazgatója kérdésére válaszolva fiatalokról is. A Szentatya fő tanácsa rendtársaihoz: "Legyetek hitelesek és koherensek, akkor tudjátok megszólítani a fiatalokat." A hangulat fesztelen és bensőséges volt, a Szentatya nem óhajtott a formalitásokra időt vesztegetni, hanem minél több értékes, személyes beszélgetésre használta a rendelkezésre álló időt magyar rendtársaival.

Részletes beszámoló angol nyelven ITT olvasható. 

  • Találatok: 574