Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

Országos elődöntő futsal

Iskolánk IV. korcsoportos fiú labdarúgói a sikeres megyei döntő után 2024.01.24-én  az országos elődöntőben küzdöttek a továbbjutásért, céljuk az volt, hogy  a korosztályban benevezett 734 csapat közül Pécsen a legjobb 12 csapat közé beverekedjék magukat és 3 napos országos döntőn képviseljék az iskolánkat.

Az országos elődöntőn három csapat közül csak a legjobb juthatott tovább. Ellenfeleink a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Kisvárdáról és egy Bercsényi Miklós Általános Iskola Jászberényből volt. A kisvárdai iskolával játszottunk először, sajnos helyzeti előnybe kerültek egy gyors góllal ezután az eredményt védve beálltak védekezni, sok erőt és energiát igényelt míg feltörtük ezt a „reteszt” de végül sikerült és megfordítottuk a mérkőzés kimenetelét.  Megérdemelten 2:1 arányban nyertünk.

 A jászberényi csapatnál a képlet egyszerű volt, ha nyerünk akkor továbbjutottunk. Sajnos egy figyelmetlenségből ismét kaptunk a semmiből egy gyors gólt az elején és ugyanúgy nagyon masszívan védekezett az ellenfél, sokszor a sportszerűtlen megmozdulásokat sem félt alkalmazni. A mérkőzés vége felé már mindent egy lapra feltéve támadtunk, az utolsó pillanatban szereztünk egy fejes gólt, így következzetek a tizenegyes rúgások. Ezen a napon a fortuna nem állt mellénk, így büntetőkkel kikaptunk.

A gratulálunk a  gyerekeknek az országos elődöntőn nagyon érett technikás játékot mutattak, megérdemelték volna, hogy tovább jussanak!

Csapattagok: Pipoly Csongor, Czár Gergely, Orbán Máté, Rados Gabrijel, Tóth Balázs, Tóth Milán, Bana Gergely, Kőrösi Zsombor, Farkas Zétény, Tasnádi Zsolt

Felkészítő tanár: Kajtor Csaba

 

  • Találatok: 371