Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

Veczán Zsoltáréneklő Verseny

2023.október 11-14 között zajlik Miskolcon a 29. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó, amelynek bevezetője - immár negyedik éve - a miskolci és a megyei iskolák diákjainak zsoltáréneklő versenye. A verseny első napján a JEZSU-t két népdalkör képviselte a 10-14 évesek kategóriájában.  A CSIPKERÓZSA énekegyüttes: Hatala Mária, Virág, Palacios Frances Miriam, Rémiás Anna Júlia, Sándor Zselyke és Tóth Lenke  (6.b-s lányok) életük első versenyén ARANY minősítést szereztek.

A KISLAJBI énekegyüttes: Egri Vince, Nagy Zalán, Örfi Ádám, Pohl Dávid Patrik, Trella Marcell, Visnyovszky Balázs (8.b és C) bátor produkciójával KIEMELT ARANY minősítést kapott. 

Az idén a 300-nál is több fellépőt számláló versenyen 4 kategóriában (óvodás, alsós, 10-14 éves és 15-18 éves korcsoportban) szólaltatták meg a különböző felekezetek egyházi énekeit a versenyzők - hagyományosan a Fráter Gimnáziumban.

A kötelező római katolikus és református, evangélikus ének mellett egy szabadon választott zenei tétellel tehették egyedivé műsorukat, így a görög katolikus rítus énekei is felcsendültek a verseny alkalmával.

  • Találatok: 581