Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

Bán Anna és Bán Mária megkapta a Pro Cultura Minoritatum Hungariae Díjat

Bán Anna és Bán Mária 8. b osztályos diákjaink megkapták a Pro Cultura Minoritatum Hungariae Díjat. 

A díjat Dr Soltész Miklós Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át Budapesten a Bolgár Művelődési házban, május 19-én.

“Az ünnepségen ruszin népviseletben voltunk, amit a nagymamánk, a kersztapánk és anyukánk készített számunkra. Minden nap megéljük a ruszin hagyományokat  a családunkban. Nagyobb ünnepeken még nagyobb a jelentősége. Miskolci megyei és országos ruszin rendezvényeken régebben verseket is mondtunk de most már "csak" énekelünk. Ruszinul. Nyáron pedig ruszin táborokba megyünk.”

A díjban Magyarországon élő, vagy működő elismert nemzetiséghez tartozó személyek, szervezetek részesülhetnek, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységet végeznek a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvi kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért, s tevékenységükkel hozzájárulnak a Kárpát-medence népeinek együttéléséhez (például: a kulturális közéletben, a közművelődésben, a nemzetiségi médiában, a nem hivatásos művészetekben, illetve a nemzetiségi kultúra támogatása terén). A Magyarországon élő 13 elisert nemzetiség jelölhetett jelölteket. Minden nemzetiségből 1 személy vagy csoport kapta meg ezt a díjat. A Bán ikreket az Országos Ruszin Önkormányzat jelölte a díjra.

A díjazottakról ITT olvashatunk.

  • Találatok: 440