Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

Bérmálás

33 JEZSU-s diák és 4, az Avas-Dél Isteni Ige Templom Jezsuita Plébániai tag, összesen 37 római katolikus hívő részesült a bérmálás szentségében. Május 14.-én vasárnap dr. Dolhai Lajos atya, az Egri Szeminárium rektora érkezett templomunkba, hogy kiszolgáltassa a szentséget. (FOTÓK)

A JEZSU-ban a felkészülés februárban kezdődőtt, a szentség felvételére készülő diákok Paholics Erzsébet, Rivasz-Tóth Kinga, Bialkó Mónika tanárnők, és Jancsó Árpád atya, Phamdinh Ngoc József atya és Tímár Dániel jezsuiták vezetésével végezték el a négy hónapos lelki készülődést.

A bérmálkozás előtti szombaton, május 13-án lelkinapot tartottak. 

A Bérmálás szentségének kiszolgáltatásakor az egyház azért imádkozik, hogy a megbérmáltat ugyanaz az erő töltse el, mint az első pünkösdkor az apostolokat. A keresztény nagykorúság szentségének is szokták nevezni. (A keleti rítusú keresztények, így a görögkatolikusok is a keresztség után azonnal kiszolgáltatják ezt a szentséget).

A katolikus egyház szentségei Krisztustól rendelt látható jelek, amelyek jelképezik és közvetítik a megváltás kegyelmeit. Ezek a keresztség, bérmálás, eucharisztia, bűnbocsánat (gyónás), betegek kenete, házasság, egyházi rend.

 

 

 

A Bérmálás szentségének kiszolgáltatásakor az egyház azért imádkozik, hogy a megbérmáltakat ugyanaz az erő töltse el, mint az első pünkösdkor az apostolokat. A keresztény nagykorúság szentségének is szokták nevezni.

  • Találatok: 688