Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

"Krisztus szeretete sürget minket" - indul az új tanév

Az évnyitó egy kis késéssel kezdődött, mert 5 órakor egy rövid zápor öntözött meg mindent, de nem adtuk fel, és sok-sok kiosztott törlőruha segítségével szárazra töröltük a székeket. Utána már nagyon kegyes volt az időjárás és zavartalanul tudtunk figyelni P. András Attila SJ szavaira, aki a Veni Sancte szentmisét celebrálta. Hit, életszentségre törekvés és öröm, ezeket útravalókat adta nekünk az új tanévre a provinciális atya. (Fotók ITT)
 
Az évnyitó ünnepség P- Holczinger Ferenc SJ igazgató atya buzdításával kezdődött. Az iskolaigazgató a mise előtti eseményeket említette, melyek jól illusztrálták, hogy nem szabad feladni a nehéz körülmények közepette a törekvéseinket és az álmainkat, mert több van bennünk, mint azt gondolnánk. Az Isten mindnyájunkban elhelyezett egy szikrát, amely lángra gyújthat, támogathat, átsegít, - csak ragaszkodjunk hitünkhöz.
Noha nagyon ellentmondásosnak és zavarosnak tűnhetnek a külső körülmények, mi erős hittel és bizalommal indulunk neki a tanévnek.
 
A 2023/24-es tanév jelmondata: "Krisztus szeretete sürget minket" (2Kor 5,14)
 
Az igazgató atya beszámolt arról, hogy számos fejlesztés megvalósult a nyáron, többek között energetikai korszerűsítések, valamint az ebédlő világításának és berendezésének megújítása. Szükséges modernizálások, amelyeket nagyon esztétikusan és gondosan megtervezve valósítottunk meg.
 
Az új ötödikesek nagyon szépen énekelték a bemutatkozó éneket, melyet az ismerkedési táborban tanultak meg, majd a nagyok feltűzték nekik az iskola jelvényt. Bemutatkoztak az új tanár kollégák is. 
 
 
 
 
  • Találatok: 982