Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

36 új elsősegélynyújtó a JEZSU-ban

36 új elsősegély-nyújtásban járatos diák van köztünk! Idén kilencedik alkalommal zárult sikeresen a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtó tanfolyam és cserkész különpróba, melyet Bakosné Vass Krisztina iskolavédőnő és cserkész segédtiszt minden évben megszervez diákjaink számára.
36 lelkes vizsgázni szándékozó diákunk vágott neki a hétvégének, köztük 16 cserkész. Mindenki sikeresen vette az akadályokat és szombat délelőtt sikeres vizsgát tett.
 Kollár Kinga beszámolója:

November 24-én péntek délután és 25-én délelőtt 36 diák, köztük 16 cserkésszel elsősegélynyújtó tanfolyamon vettünk részt. 
A tanfolyam célja az volt, hogy mi résztvevők egy hirtelen fellépő egészségkárosodás bekövetkezése esetén (pl. baleset, rosszullét, stb.) a vészhelyzetet megfelelően azonosítva képesek legyünk határozott, a környezet számára megnyugtató magatartást tanúsítva, szakszerű elsődleges ellátásra. 
Köszönjük szépen Dr. Feczkó Gábor iskolaorvosnak, Bakosné Vass Krisztina iskolavédőnőnek, Nagy Ágnes egyetemi oktatónak és Béresné Madai Krisztina tanárnőnek az alapos felkészítést. 

Szombaton tudásunkról a Magyar Vöröskereszt B.A.Z Vármegyei Szervezetének telephelyén számot is adtunk. Tételhúzások után 2 kérdésre kellett a legjobb tudásunk szerint válaszolnunk a két tagból álló bizottság előtt.
Mind a 36-an sikeres vizsgát tettünk és igazolást vettünk át a közúti járművezető jelöltek elsősegélynyújtás ismereteinek megszerzéséről. A 16 cserkész pedig mostantól jogosan és büszkén hordhatja az új próbajelvényét.

A felkészülés és a vizsga is jó hangulatban telt. Hálásak vagyunk, hogy ismerős közegben készülhettünk fel az iskola falain belül. Az elsősegélynyújtó vizsga megléte kötelező eleme a járművezetői vizsga rendszerének, így nagyon hasznos volt számunkra. 

Kollár Kinga 11.a.

  • Találatok: 667