Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

Pénz7 a Jezsuban

Iskolánk ebben az évben is csatlakozott a Jubileumi Pénz7 programjaihoz. A projekthét keretein belül több iskolai tanórába bekerült a pénzügyi és vállalkozói téma. Meghívott, külsős előadóink különböző évfolyamokat szólítottak meg. Így került sor az „Adótudatosság- adózásról középiskolásoknak” Nemzeti Adó- és Vámhivatal előadására. „Az előadás során szóba kerültek az egyes adózási formák, azok bevallásának és használatának ismertetése, mellyel egyfajta felkészítést is sikerült adniuk számunkra a nagybetűs élet elkezdéséhez. Személy szerint én nagyon örültem annak, hogy egy ilyen előadáson vehettem részt, ugyanis engem már régebb óta is érdekelt a téma és olyan kérdésekkel foglalkozhattunk, amelyek a későbbiekben meghatározóak lehetnek mindannyiunk életében.”-írta végzős diákunk.

Szerdán reggel a Bankszövetség főtitkára, Dr. Kovács Levente tartott előadást a 9.évfolyamosainknak „Pénzügyi tudatosság- kiberbiztonság” témában.

Ezenkívül több kísérő esemény is felbolygatta az iskola udvarát. Már a tavalyi évben is nagy sikert aratott a PénzFutam Jezsus pályája. Ezúttal is izgalmas pénzügyi-matekos szabadtéri kalandokon vettek részt tanulóink, miközben a szép időben bejárták az iskola udvarát. Rosszabb időben a Kahoot játékfelületen tették próbára felkészültségüket több tucat kérdés megválaszolásával a jelszóvédelemtől az online fizetési módokon át a biztonságos adatvédelemig, sőt az online térben ránk leselkedő egyéb veszélyekig. 

Köszönjük minden diákunknak a nyitott részvételt, kollégáinknak a támogatást, a kreatív órákat, külsős szakembereknek a felkészülést és idejüket.

  • Találatok: 201