Hungary, 3529 Miskolc Fényi Gyula tér 2-12

Úti beszámoló (Drezda)

„Az idegennyelv térkép egy másik ország kultúrájához.” – Rita Mae Brown

„Térképpel  a zsebünkben” indultunk el Drezdába, ahol az Erasmus-projekt keretén belül 6 napot töltünk. A vendéglátó iskolával, a St. Benno Gimnázium diákjaival és pedagógusaival ebben az évben a környezetvédelem és a fentartható fejlődés témakörében dolgoztunk együtt. Az ott töltött napok alatt, a tanórákon, közösen dolgoztak a diákok a kijelölt témakörben.

Megtapasztaltuk, hogy mennyire nagy szerepe van a kerékpáros kultúrának a városban, és a célszerű építkezésnek  köszönhetően az épület tetején számos napkollektor gondoskodik az energiaellátásról. A szelektív hulladékgyűjtés az iskolában és a szálláson (ICE- HÁZ) természetes jelenség, illetve az iskolai – diákok által üzemeltetett büfében- is kiemelt szerepe van az egészséges életmódra nevelésnek és a környezetvédelemnek.

Az  ott töltött idő alatt, a kultúra és az országismeret mellett, a várossal és Németországgal kapcsolatos földrajz, történelem, és hittanórán tanult ismereteket is felfrissítettük illetve bővítettük. Megcsodáltuk az Elba völgyében található homokköves képződményeket (Bastei), illetve egy egykori erődítményt. (Königstein). Ellátogattunk  Meißenbe, a  porcálanmanufaktúra fellegvárába. Vendéglátóinknak köszönhetően a világhírú Semper Opera egy előadásán is részt vehettünk.   

Reméljük, hogy jövőre ismételten lesz lehetősége ”Jezsus”- diáktársainknak ebben a csodálatos városban egy hetet eltölteni.

  • Találatok: 302